De wereld een beetje mooier maken

Geboortepakketjes voor alleenstaande moeders die niets hebben, eenvoudige papiersnijders, kinderen van werknemers die graag naar school willen, een kleine aanbouw aan een werkplaats.

Zo maar een paar wensen her en der in de wereld, die de Wereldwinkel Oegstgeest dit jaar heeft kunnen vervullen.

Projecten

Een groep vrouwen in Kaapstad, is een project “Naked baby”gestart. De vrouwen stellen  geboortepakketjes samen, bestaande uit een paar luiers, een dekentje en een zuigflesje. Deze worden uitgereikt  aan alleenstaande straatarme moeders in hun directe omgeving.

HIV/Aids besmette mensen worden in de Zuid-Afrikaanse samenleving buitengesloten en komen dus moeilijk aan werk. In een fairtrade project in Kaapstad maken ze leuke bakjes en schalen van oud papier dat ze met de hand knippen. De aanschaf van enkele eenvoudige papiersnijders zal het proces aanzienlijk verlichten en versnellen. Hierdoor kan er meer fairtrade geproduceerd en verkocht worden.

Het derde project dat de Wereldwinkel extra ondersteunt is in Guatemala. Door een gift uit Oegstgeest kunnen er komend jaar weer tachtig Maya-kinderen extra naar school.

Tenslotte gaat er nog een kleine bijdrage naar Kenia voor de uitbreiding van de werkplaats van het bedrijfje Crafts Caravan. Hierdoor wordt er meer werkgelegenheid verschaft aan Masai-vrouwen.

Giften

De Wereldwinkel Oegstgeest draait geheel op vrijwilligers. Het is echter een gewone winkel met daarbijbehorende vaste lasten. Dankzij uw aankopen is er elk jaar een kleine winst. Daarmee worden bijzondere projecten bij de producenten ondersteund. De prijs die fairtrade producenten voor hun producten ontvangen is voldoende om op termijn een fatsoenlijk bestaan op te kunnen bouwen. Soms is een extra zetje in de rug zeer welkom.

 

20 december 2017

 

Fairtrade is eerlijk

  • Producenten in ontwikkelingslanden krijgen een eerlijke prijs voor hun product.
  • De arbeidsomstandigheden zijn veilig en menswaardig.
  • Er wordt geïnvesteerd in opleiding en in gezondheidszorg.
  • Het kopen van een fairtrade product draagt bij aan vooruitgang voor mensen die het minder goed hebben getroffen dan wij.

Nieuwsberichten