Dopper: de ideale duurzame waterfles

De Dopper is het ideale flesje voor de ideale dorstlesser: kraanwater. De flessen worden klimaatneutraal geproduceerd in Nederland en bevatten geen BPA. Bovendien worden met een deel van de opbrengst water- en sanitatie-projecten in Nepal gefinancierd.

In Nepal, een van de armste landen van de wereld, heeft een op de tien inwoners geen toegang tot veilig drinkwater. Voor nog veel meer Nepalezen is er geen behoorlijke wc. Ontwikkelingsorganisatie Simavi en Dopper doen daar samen iets aan. En met de populaire handige en mooie Dopper uit de Wereldwinkel helpt u ook!

Goed bezig

Met de bekende Dopper heb je dus altijd een gezonde én goedkope dorstlesser bij je, verminder je de berg plasticafval in de wereld, en zorg je voor schoon drinkwater en sanitatie in ontwikkelingslanden. De duurzaam geproduceerde Dopper-meeneemfles kan je overal vullen met kraanwater of een andere drank.

Kostbaar water

Elke dag belanden alleen al in Nederland 500.000 plastic waterflesjes bij het afval. Op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in zee, waar ze de bijdragen aan de beruchte plasticsoep in de oceanen. En wist je dat er voor 1 plastic flesje water nog eens 1 liter water en een kwart liter olie nodig is? Heel veel van die flesjes worden bovendien gevuld met kostbaar, niet duurzaam gewonnen grond- of bronwater, waardoor landbouw- en natuurgebieden verdrogen, en mensen in ontwikkelingslanden hun putten niet meer kunnen gebruiken. En die mooie petflesjes in de supermarkt kunnen zij niet betalen…

Gezondheid

Samen met lokale organisaties zorgt Simavi voor waterpompen, veilige sanitaire voorzieningen en voorlichting en opleiding. De komende drie jaar verbindt Dopper zich aan een nieuw waterproject van Simavi in Baglun, ook in Nepal. Simavi voorziet hiermee 18.000 mensen van veilig drinkwater en 2.000 mensen van sanitaire voorzieningen. De dorpsbewoners moeten het belang van schoon water begrijpen en de nieuwe systemen zelf onderhouden. Moeders krijgen daarbij extra aandacht. Zij spelen immers een sleutelrol in de gezondheid van hun familie. 

Praktisch 

De Dopper kan zo de vaatwasser in (tot 65 °C) en je kunt hem ook gemakkelijk schoonmaken met een afwasborstel. Bovendien is hij er nu niet alleen in vrolijke kleuren (500 ml), maar ook in stoer en hittebestendig roestvrijstaal (800 ml).

 

Fairtrade is eerlijk

  • Producenten in ontwikkelingslanden krijgen een eerlijke prijs voor hun product.
  • De arbeidsomstandigheden zijn veilig en menswaardig.
  • Er wordt geïnvesteerd in opleiding en in gezondheidszorg.
  • Het kopen van een fairtrade product draagt bij aan vooruitgang voor mensen die het minder goed hebben getroffen dan wij.

Nieuwsberichten