Kom ook helpen!

De Wereldwinkel is een professionele organisatie, en functioneert dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Nieuwe mensen zijn zeer welkom. Ben je geïnteresseerd en draag je het werk van de Wereldwinkel een warm hart toe, kom dan eens langs in de winkel. Bellen of mailen kan ook. 

Wat kan je doen?

Als vrijwilliger werk je in beginsel een dagdeel in de week in de winkel. Dat kan een ochtenddienst of een middagdienst zijn. Je staat altijd met z'n tweeën in de winkel. Heb je wat ervaring opgedaan en heb je belangstelling, dan kan je behalve in de reguliere verkoop je talenten ook ontplooien bij de inkoop, de pr of een van de andere activiteiten (zie hierboven). Daarnaast is er altijd de mogelijkheid een keer mee te gaan naar de importeurs. Jaarlijks is er een uitje met alle medewerkers.

Vrijwillig...

Vaak zijn mensen verbaasd dat alle medewerkers van onze winkel vrijwilligers zijn. De Wereldwinkel is dan ook geen gewone winkel maar een fairtrade winkel. Wij bieden kleine producenten in ontwikkelingslanden een afzetmarkt in het Westen en betalen hen een billijke prijs voor hun producten. Zo kunnen de producenten zelf in hun levensonderhoud voorzien. De fairtradebonus wordt besteed aan vakkennis en arbeidsomstandigheden, onderwijs en gezondheidszorg voor de producenten, hun medewerkers en gezinnen. Om de producten in de winkel betaalbaar te houden zijn al onze medewerkers vrijwilligers.

...maar niet vrijblijvend

Toch is de Wereldwinkel een zakelijke onderneming. Eerlijke handel blijft handel. Zo wordt er met oog voor kwaliteit en trends ingekocht bij gecertificeerde importeurs, de winkel wordt aantrekkelijk en doeltreffend ingericht, de pr zorgt voor up-to-date informatie en communicatie met de klanten. Aan de 'achterkant' van het loket moet de administratie worden bijgehouden (ict), de huur voor onze toplocatie worden betaald enmoeten de financiën op orde zijn. Om alle activiteiten in goede banen te leiden zijn er coördinatoren. Het bestuur tenslotte draagt zorg voor de grote lijnen en belangrijke beslissingen. Vrijwillig dus, maar niet vrijblijvend.

Belangstelling?

We vertellen je graag meer over het werken in de Wereldwinkel. Kom langs in de winkel of mail. Blijkt het te klikken, dan wordt je goed ingewerkt en wordt je al doende een goede medewerker!

Momenteel is er een groep van ongeveer 35 medewerkers die ervoor zorgt dat Wereldwinkel Oegstgeest goed loopt. Dat lijkt veel, maar er is altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Want hoe groter de groep, hoe meer activiteiten er kunnen worden ontplooid. En dat is nodig, want de vraag naar duurzame, fairtrade producten blijft groeien!

 

 

 

 

Fairtrade is eerlijk

Producenten in ontwikkelingslanden krijgen een eerlijke prijs voor hun product.

De arbeidsomstandigheden zijn veilig en menswaardig.

Er wordt geïnvesteerd in opleiding en in gezondheidszorg.

Het kopen van een fairtrade product draagt bij aan vooruitgang voor mensen die het minder goed hebben getroffen dan wij.