Maandaanbieding september 2022

In de maand september 2002 zijn alle producten van Esperanza in de aanbieding met 10% korting.

Esperanza
Woon- en tuinaccessoires die met aandacht zijn samengesteld en eerlijk tot stand zijn gekomen. Puur vakmanschap, uit de werkplaats van de Mexicaanse ambachtsman. Met de collectie van Esperanza breng je sfeer en warmte in huis. De inspiratie uit Mexico. Hoe fijn is het thuiskomen in een sprankelende tuin en woonkamer vol vrolijke kleuren. Artikelen die niet alleen mooi zijn, maar zeker mooi blijven. Deze artikelen kunnen in de oven en in de vaatwasser.

Duurzaam en fair, thuis maar ook midden in de wereld. De accessoires zijn handbeschilderd in eigen motief waardoor ieder artikel uniek is. Mix-en-match met andere artikelen uit deze lijn. Maak hiermee een vrolijke tuin of een woonkamer met een uniek accent.
De schildertechniek van dit kleurrijke keramiek komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en werd door de Spanjaarden geïntroduceerd in Mexico zo’n 500 jaar geleden. Generatieslang zijn de kleurstellingen door ontwikkeld maar de techniek is bijna onveranderd gebleven. Wel is de houtoven vervangen door een moderne elektrische oven waardoor de producten voldoen aan de eisen die de huidige consument stelt.
In het familiebedrijf is veel aandacht besteed aan sociaal en verantwoord ondernemen. Zo werden er goede arbeidscontracten opgesteld we werkplaats aangepast zodat de werknemers in een schone en beschutte ruimte kunnen werken. Ook zorg het familiebedrijf voor goede sanitaire voorzieningen, regelingen voor kinderopvang, een transparante administratie en ze ontwikkelden een beleid gericht op duurzaam ondernemen.
Traditioneel is het schilderwerk een vrouwenambacht. Hierdoor is het merendeel van de werknemers vrouw. Er zijn goede voorzieningen zodat werk en moederschap goed te combineren is. Het fysiek zware werk zoals het gieten van de artikelen en het laden van de ovens gebeurt door mannen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.