Maandaanbieding oktober 2022

In de maand oktober 2002 zijn alle muziekinstrumenten en speelgoed uit Indonesië, Madagaskar en Nepal in de aanbieding met 10% korting.

Djembé slaginstrument
De Djembé is een oorspronkelijk West-Afrikaans slaginstrument dat zittend of staand met de handen wordt bespeeld. Djembés kunnen geluid produceren dat kilometers verderop nog te horen is. Deze trommel werd traditioneel gebruikt om snel met andere dorpen te kunnen communiceren. De compacte houten Djembé is verfraaid met decoratief houtsnijwerk.
Onze prachtige fair trade instrumentenmakers in Indonesië maken deze van duurzaam beheerd mahoniehout dat daarna met de hand is beschilderd. Omdat elke Djembé handgemaakt is, variëren de kleur en ontwerpen enigszins, dus je krijgt een unieke Djembé.

Autootjes van gerecycled blik
Diverse modellen auto’s van gerecycled blik uit Madagaskar en Senegal. Het blik (lege spuitbussen, bierblikjes, maar ook flesdoppen) dat hiervoor gebruikt wordt, wordt gekocht op de markt van mensen, die dit verzamelen bij hotels, restaurants of bij het vuilnis. Omdat blik slecht is voor het milieu is het goed dat het op deze manier hergebruikt wordt. Veel mensen op dit eiland verdienen hun geld met verzamelen en verkopen van gebruikt blik. Om de fraaiste items van blik te maken gebruiken de producenten met name lege spuitbussen. Voor een autootje slaan zij het opgeknipte blik plat en knippen er met behulp van een mal de verschillende auto-onderdelen uit. De producenten kiezen hiervoor de kleurrijke delen van de spuitbus uit.

Vilten diertjes – klein cadeautje – duurzame giveaway
De vilten diertjes zijn gemaakt van 100% zuivere biologische wol. Deze worden handgemaakt in Nepal onder goede arbeidsomstandigheden en tegen een eerlijk loon.
Ze worden gemaakt door vrouwen in Nepal. Dit werk vergroot de zelfstandigheid en verbetert de kwaliteit van leven voor deze vrouwen. Door te zorgen voor continu afname van hun producten, wordt een langdurige bron van inkomsten gecreëerd. De vrouwen maken producten van vilt en ook gehaakte dieren. Ambachtelijk gemaakt en van degelijke kwaliteit.

Alle producten zijn gemaakt volgens de principes van fair trade. Dat betekent onder goede arbeidsomstandigheden en met een eerlijke prijs voor hun producten en arbeid.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.