Maandaanbieding november 2022

In de maand november 2002 zijn alle kaarsen uit Zuid Afrika en Swaziland in de aanbieding met 10% korting.

Handbeschilderde kaarsen van NOBUNTO
Nobunto is een zeer kleine Zuid Afrikaanse producent van handbeschilderde kaarsen. Elke kaars heeft een uniek karakter en is een klein kunstwerkje. Alleen de beste kwaliteit kaarsenwas, lontjes gemaakt van natuurlijke materialen en niet-giftige pigmenten worden gebruikt.
De artiesten laten zich inspireren door het karakteristieke Kaaplandschap, hun kenmerkende levenslust en de culturele tradities van het land.
Nobunto betekent in de lokale Sotho taal: “Voor de mensen” en symboliseert waarden als samenwerking, vriendschap, harmonie, helpende handen, multicultureel, mensen, teamwork en Fair Trade. Alle medewerkers krijgen een eerlijk loon uitbetaald, welke een kwart hoger is dan vergelijkbare banen in de buurt. Er is een werknemersassistentie fonds beschikbaar ter ondersteuning in noodsituaties.

Handgemaakte kaarsen uit Swaziland
De kaarsen zijn bijzonder omdat ze op een aparte manier zijn gemaakt. De binnenkant van de kaars is van kneedbare en brandbare was, die tijdens de productie in een warmhoudlade wordt bewaard.
Deze bolletjes worden in een vorm gekneed en daar omheen wordt gekleurde harde was in repen op de zachte was “geplakt”. Deze repen zijn al voorzien van prints, zoals dierenprints, geometrische figuren, vlinders of authentieke symbolen. Wanneer de kaars de juiste vorm heeft, gaat de kaars in een koud bad, om daarna te worden gedroogd in een droogkast.
Vervolgens gaat de lont in de kaars, die wordt vast gegoten met een beetje was. Tenslotte gaat de kaars in een badje vloeibare was voor de glans en wordt verpakt in cellofaan en voorzien van een kaart met “Light from Africa”. Je kunt dit proces zien op youTube met de zoekterm “Swazi Candles”.

De eerste keer dat de kaars wordt aangestoken is het aan te raden na een half uur de kaars te doven en de was eruit te gieten. Dan (pas) is de kaars echt klaar voor gebruik! En… elke kaars blijft bruikbaar. Omdat de zachte was opbrandt, blijft de buitenkant van harde was intact zodat deze met een waxinelichtje erin nog steeds sfeervol licht verspreidt: LIGHT FROM AFRICA.

Het is bijna jammer om deze kaarsen-kunstwerkjes te laten branden! Je kunt ze natuurlijk voor de sier neerzetten, maar het is ook wel gezellig om ze aan te steken.
Dit is nog maar een kleine selectie, dus kom gerust even langs in de winkel om ons uitgebreide assortiment te zien!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.