Wenskaarten

De wenskaarten in de Wereldwinkel zijn niet zomaar kaarten. De ‘Floris’-kaarten bijvoorbeeld zijn met inkt op plantaardige basis gedrukt op gerecycled papier en ingepakt door mensen met een beperking. Er wordt gewerkt aan een milieuvriendelijke verpakking van volledig biologisch afbreekbaar plantaardig materiaal. Bovendien vloeit tien procent van de winst terug naar een goed doel.
Gezondheidszorg
Een van die doelen is het academisch medisch centrum Sri Sathya Sai. Een bijzonder centrum, opgericht door de Zuid-Indiase Bhagwan-leraar Sri Sathya Sai. Het biedt gratis gezondheidszorg en geeft veel voorlichting. Heel basale voorlichting over gezond eten, gezond leven en hygiëne. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de vorm van lezingen, demonstraties en videofilmpjes, maar ook heel praktisch aan individuele patiënten.
Rijdende dokters
Behalve een ‘gewoon’ ziekenhuis met verschillende artsenopleidingen heeft het instituut ook een mobiel hospitaaltje. Geen overbodige luxe voor de dorpjes in de omgeving van Puttaparthi in de provincie Andhra Pradesh, Zuidoost-India. De mensen moeten er van heel weinig geld rondkomen. Een bezoek aan het ziekenhuis in de stad kost al snel een hele dag – een heel dagloon dus. Dat kunnen de meesten zich niet permitteren. Het rijdende hospitaaltje geeft voorlichting, behandelingen en tandartsenzorg en doet eenvoudige operaties.
Drie verhalen
Wat is er mooier dan dicht bij iemand te zijn en je felicitaties, vakantiegroeten of zomaar wat woorden van aandacht te schrijven op een mooie kaart. Een kaart die drie verhalen vertelt: dat van de maker, van het ziekenhuis en van jou!
Terug…