Kleurrijke tassen

De prachtige geborduurde rokken van de Hmong worden hergebruikt door er vrolijke kleurrijke tassen van te maken. De producten worden ingekocht voor een eerlijke prijs, zodat de producent en zijn werknemers hun familie goed kunnen onderhouden en hun kinderen naar school kunnen sturen.
In de hooglanden ten zuidwesten van Hanoi wonen de Hmong en de Tai. Het zijn echte bergvolken. De meeste Hmong en Tai wonen boven de 1000 meter op bergtoppen en heuvelruggen, in huizen van hout of bamboe, gebouwd op palen. De Hmong dragen vrolijk gekleurde rokken die ze zelf borduren; de Tai zijn uitstekende wevers.
Hamanh woont met haar familie (ouders, broer, schoonzus en hun kind) in een paalwoning in Pom Coong Village, zo’n 150 kilometer van Hanoi. Het dorp bestaat uit een tiental paalwoningen. De familie leeft van het weven, het “dorpscafé” en het kleine winkeltje onder het huis, waar ze hun producten verkopen aan toeristen. Hamanh werkt ook twee dagen per week in het enige plaatselijke hotel. Door deze diverse inkomsten bronnen hebben zij een goed bestaan weten op te bouwen.
Terug…