Ook cadeaubonnen te koop

Wilt u iemand verassen met een cadeau uit onze fairtrade winkel, maar vindt u het moeilijk zelf een keuze te maken?
Steunt u het idee dat lokale producenten een eerlijke prijs moeten krijgen voor de producten die zij vervaardigen?
Geef dan een cadeaubon van de Wereldwinkel cadeau.
Onze cadeaubonnen ter waarde van € 5, € 10 en € 15 zijn onbeperkt geldig zijn bij alle winkels die het blauwe wereldwinkellogo voeren.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ook cadeaubonnen te koop

Cadeaumarkt 8 juli 2023

Wereldwinkel Oegstgeest zal op 8 juli a.s. ook deelnemen aan de cadeaumarkt die dan georganiseerd wordt aan de Lange Voort / Irislaan.
Speciaal daarvoor gaan we op zoek naar leuke items, die u voor zichzelf aan kunt schaffen of aan iemand cadeau kunt geven. Daarmee is een mooie start van de zomer gegarandeerd.
En vergeet niet: alle artikelen zijn fairtrade, dus u steunt daar ook nog eens de lokale producenten in de Derde Wereld mee.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Cadeaumarkt 8 juli 2023

Maandagmiddag geopend

Vanaf 1 april 2023 heeft de Wereldwinkel Oegstgeest haar deuren ook op maandagmiddag van 13.30-17.00 uur geopend, zodat u behalve op zondag alle dagen van de week bij ons terecht kunt voor het kopen van een leuk cadeau voor iemand anders of een item voor uzelf.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Maandagmiddag geopend

Maandaanbieding november 2022

In de maand november 2002 zijn alle kaarsen uit Zuid Afrika en Swaziland in de aanbieding met 10% korting.

Handbeschilderde kaarsen van NOBUNTO
Nobunto is een zeer kleine Zuid Afrikaanse producent van handbeschilderde kaarsen. Elke kaars heeft een uniek karakter en is een klein kunstwerkje. Alleen de beste kwaliteit kaarsenwas, lontjes gemaakt van natuurlijke materialen en niet-giftige pigmenten worden gebruikt.
De artiesten laten zich inspireren door het karakteristieke Kaaplandschap, hun kenmerkende levenslust en de culturele tradities van het land.
Nobunto betekent in de lokale Sotho taal: “Voor de mensen” en symboliseert waarden als samenwerking, vriendschap, harmonie, helpende handen, multicultureel, mensen, teamwork en Fair Trade. Alle medewerkers krijgen een eerlijk loon uitbetaald, welke een kwart hoger is dan vergelijkbare banen in de buurt. Er is een werknemersassistentie fonds beschikbaar ter ondersteuning in noodsituaties.

Handgemaakte kaarsen uit Swaziland
De kaarsen zijn bijzonder omdat ze op een aparte manier zijn gemaakt. De binnenkant van de kaars is van kneedbare en brandbare was, die tijdens de productie in een warmhoudlade wordt bewaard.
Deze bolletjes worden in een vorm gekneed en daar omheen wordt gekleurde harde was in repen op de zachte was “geplakt”. Deze repen zijn al voorzien van prints, zoals dierenprints, geometrische figuren, vlinders of authentieke symbolen. Wanneer de kaars de juiste vorm heeft, gaat de kaars in een koud bad, om daarna te worden gedroogd in een droogkast.
Vervolgens gaat de lont in de kaars, die wordt vast gegoten met een beetje was. Tenslotte gaat de kaars in een badje vloeibare was voor de glans en wordt verpakt in cellofaan en voorzien van een kaart met “Light from Africa”. Je kunt dit proces zien op youTube met de zoekterm “Swazi Candles”.

De eerste keer dat de kaars wordt aangestoken is het aan te raden na een half uur de kaars te doven en de was eruit te gieten. Dan (pas) is de kaars echt klaar voor gebruik! En… elke kaars blijft bruikbaar. Omdat de zachte was opbrandt, blijft de buitenkant van harde was intact zodat deze met een waxinelichtje erin nog steeds sfeervol licht verspreidt: LIGHT FROM AFRICA.

Het is bijna jammer om deze kaarsen-kunstwerkjes te laten branden! Je kunt ze natuurlijk voor de sier neerzetten, maar het is ook wel gezellig om ze aan te steken.
Dit is nog maar een kleine selectie, dus kom gerust even langs in de winkel om ons uitgebreide assortiment te zien!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Maandaanbieding november 2022

Maandaanbieding oktober 2022

In de maand oktober 2002 zijn alle muziekinstrumenten en speelgoed uit Indonesië, Madagaskar en Nepal in de aanbieding met 10% korting.

Djembé slaginstrument
De Djembé is een oorspronkelijk West-Afrikaans slaginstrument dat zittend of staand met de handen wordt bespeeld. Djembés kunnen geluid produceren dat kilometers verderop nog te horen is. Deze trommel werd traditioneel gebruikt om snel met andere dorpen te kunnen communiceren. De compacte houten Djembé is verfraaid met decoratief houtsnijwerk.
Onze prachtige fair trade instrumentenmakers in Indonesië maken deze van duurzaam beheerd mahoniehout dat daarna met de hand is beschilderd. Omdat elke Djembé handgemaakt is, variëren de kleur en ontwerpen enigszins, dus je krijgt een unieke Djembé.

Autootjes van gerecycled blik
Diverse modellen auto’s van gerecycled blik uit Madagaskar en Senegal. Het blik (lege spuitbussen, bierblikjes, maar ook flesdoppen) dat hiervoor gebruikt wordt, wordt gekocht op de markt van mensen, die dit verzamelen bij hotels, restaurants of bij het vuilnis. Omdat blik slecht is voor het milieu is het goed dat het op deze manier hergebruikt wordt. Veel mensen op dit eiland verdienen hun geld met verzamelen en verkopen van gebruikt blik. Om de fraaiste items van blik te maken gebruiken de producenten met name lege spuitbussen. Voor een autootje slaan zij het opgeknipte blik plat en knippen er met behulp van een mal de verschillende auto-onderdelen uit. De producenten kiezen hiervoor de kleurrijke delen van de spuitbus uit.

Vilten diertjes – klein cadeautje – duurzame giveaway
De vilten diertjes zijn gemaakt van 100% zuivere biologische wol. Deze worden handgemaakt in Nepal onder goede arbeidsomstandigheden en tegen een eerlijk loon.
Ze worden gemaakt door vrouwen in Nepal. Dit werk vergroot de zelfstandigheid en verbetert de kwaliteit van leven voor deze vrouwen. Door te zorgen voor continu afname van hun producten, wordt een langdurige bron van inkomsten gecreëerd. De vrouwen maken producten van vilt en ook gehaakte dieren. Ambachtelijk gemaakt en van degelijke kwaliteit.

Alle producten zijn gemaakt volgens de principes van fair trade. Dat betekent onder goede arbeidsomstandigheden en met een eerlijke prijs voor hun producten en arbeid.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Maandaanbieding oktober 2022

Maandaanbieding september 2022

In de maand september 2002 zijn alle producten van Esperanza in de aanbieding met 10% korting.

Esperanza
Woon- en tuinaccessoires die met aandacht zijn samengesteld en eerlijk tot stand zijn gekomen. Puur vakmanschap, uit de werkplaats van de Mexicaanse ambachtsman. Met de collectie van Esperanza breng je sfeer en warmte in huis. De inspiratie uit Mexico. Hoe fijn is het thuiskomen in een sprankelende tuin en woonkamer vol vrolijke kleuren. Artikelen die niet alleen mooi zijn, maar zeker mooi blijven. Deze artikelen kunnen in de oven en in de vaatwasser.

Duurzaam en fair, thuis maar ook midden in de wereld. De accessoires zijn handbeschilderd in eigen motief waardoor ieder artikel uniek is. Mix-en-match met andere artikelen uit deze lijn. Maak hiermee een vrolijke tuin of een woonkamer met een uniek accent.
De schildertechniek van dit kleurrijke keramiek komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en werd door de Spanjaarden geïntroduceerd in Mexico zo’n 500 jaar geleden. Generatieslang zijn de kleurstellingen door ontwikkeld maar de techniek is bijna onveranderd gebleven. Wel is de houtoven vervangen door een moderne elektrische oven waardoor de producten voldoen aan de eisen die de huidige consument stelt.
In het familiebedrijf is veel aandacht besteed aan sociaal en verantwoord ondernemen. Zo werden er goede arbeidscontracten opgesteld we werkplaats aangepast zodat de werknemers in een schone en beschutte ruimte kunnen werken. Ook zorg het familiebedrijf voor goede sanitaire voorzieningen, regelingen voor kinderopvang, een transparante administratie en ze ontwikkelden een beleid gericht op duurzaam ondernemen.
Traditioneel is het schilderwerk een vrouwenambacht. Hierdoor is het merendeel van de werknemers vrouw. Er zijn goede voorzieningen zodat werk en moederschap goed te combineren is. Het fysiek zware werk zoals het gieten van de artikelen en het laden van de ovens gebeurt door mannen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Maandaanbieding september 2022

Maandaanbieding augustus 2022

In augustus zijn alle sjaals in de aanbieding met 10% korting.

Deze kleurige sjaals zijn ontworpen en gemaakt door vrouwen uit Bangladesh, India en Nepal.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Maandaanbieding augustus 2022

Vaderdag-cadeautjes

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vaderdag-cadeautjes

Maandaanbieding juni 2022

De gehele maand juni zijn alle tassen in de aanbieding.

KORTING 10%

We hebben ondermeer prachtige handgemaakte tassen uit Zuid-Afrika, gemaakt volgens de “fairtrade-principes”.
Mooie, kleurrijke shoppers.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Maandaanbieding juni 2022